Начало » На фокус » Статии » 10 грешки, когато обзавеждаме дома

 

10 грешки, когато обзавеждаме дома

10 грешки, когато обзавеждаме дома

публикувано на: 27 Септември 2016 | 10:18:46 | коментари (0)

Когато обзавеждаме дома, обикновено имаме предвид цялостната идея за това как искаме да бъде организиран. Имаме конкретна визия за кухнята, и горе-долу знаем как искаме да изглежда новата всекидневна стая. За съжаление, не разполагаме с конкретни решения и детайли, и сме ограничени в използването на наличните ни ресурси. Тези "проекти", които искаме да използваме, често са копия на интериори, които сме харесали от снимка, но често те не са най-подходящото решение точно за нашите стаи и нашия дом.


Основната грешка, допускана от собствениците на жилища е липсата на цялостен поглед върху жилището и липсата на идея всички помещения да бъдат обзаведени и аранжирани в един и същи или подобен стил. Не е достатъчно да бъде избран еднакъв цвят на стените или пък на мебелите.

Затова трябва навреме да се помисли за цялостната визия на нашия дом, за да не се получи накрая стилов миш-маш. Харесаните интериори трябва единствено да ни служат за вдъхновение, но не и като готови решения, които да прекопираме дословно, губейки по този начин потенциала на нашето собствено жилище.

В случаите, когато искаме сами да се погрижим за интериора у дома, не бива да забравяме няколко основни грешки, които може да направим:

1.      1. Често, вече след като сме ремонтирали жилището си, едва тогава виждаме цялостната картинка и откриваме, че не съвсем докрай сме премислили нашия план за действие. В резултат забелязваме вече със закъснение, че някои отделни елементи никак не се връзват в цялата концепция на нашия интериор. Например някоя мебел, аксесоар или пък цветът на някоя стена могат да изглеждат като случайно поставени, оформяйки по този начин не красива картина, а колаж.


2.       2. Често губим границата между дословното копиране на някой интериор и деликатния намек за нашето вдъхновение. Не трябва да забравяме, че всяко помещение е различно.

3.      3. Най-важна е простотата. Смесването на много стилове ще направи интериора да изглежда хаотичен, разбъркан, неопределен. Затова трябва да се спрем на един стил и да се придържаве към него, докато го реализираме. За да не допуснем грешка, то кухнята, холът и банята е по-удачно да бъдат в една тоналност – в класически или съвременен стил.


 4. Неправилно избраните за помещенията цветове могат ефективно да обезобразят стаите. Изборът на цветовете за стените трябва да бъде съобразен с цветовете и стила на мебелите, декоративните елементи, влизащата естествена светлина, размерите и разположението на помещенията. От съществена важност за постигане на завършен вид на интериора е съчетаването на подходящи цветове във всички помещения.



(следва продължение)


 


Добави коментар



За да коментирате материалите в Дом-наФокус.com трябва да влезете в личния си профил.
Ако все още не сте се регистрирали, можете да го направите сега през регистрационната форма.

Коментари (0)





 

Албуми, най-високо оценени

Спални в лилаво
(38)
Страхотна идея за балкон
(35)
Елегантен хол в сиво
(35)

Velikden
(33)
Декорация на дома, пердета и украса
(30)
Идеи за спалня
(30)
 

 

Вижте всички албуми   ›

Албуми, последно добавени

Хол с камина и трапезария
So free
Хол в бежово
So free
Хол, трапезария и отворена кухня
So free

Декупаж - старото ново
artistic
Чудна тераса с ратанови мебели
Deco_style
Уникален апартамент-мечта
Deco_style
 

 

Вижте всички албуми   ›